Välkommen hos Huskykompaniet!

Välkommen hos Huskykompaniet!

Hos oss hittar ni hundspannsäventyr i familjär omgivning och och ett avkopplat boende på sommar och vintertid.

Låt er fångas av Lapplands magiska landskap.

200 km ovan polcirkeln hittar ni vår huskyfarm, som grundades på 90talet av Birgit Homburg och Bruno Spett.  Långt ifrån de stora turistmålen  erbjuder vi små besöksgrupper att uppleva en  storslagen natur i en familjär omgivning.

Från december till april organiserar vi hundspannsturer med våra 45 draghundar.  Tack vare vår långa erfarenhet kann vi erbjuda våra gäster säkra turer där alla som vill får köra ett eget hundspann. Turerna varierar mellan en till flerdagarsturer.

Vi  erbjuder boende på vår gård i en modern gäststugan eller i en av våra vildmarksstugor.  Upp  till  8personer kann bo hos oss . Under vistelsen kann ni förutom hundspannsturer uppleva vinteraktiviteter så som snöskovandring, isfiske och snöskoterturer.

Under sommaren hyr vi ut våra boenden  till grupper.  I vår vildmarkscamp kan ni njuta av lugnet och naturen. Ett dopp i sjön efter bastun är avkopplande på alla sätt. Om ni är intresserade av kanotutflykter, fiske eller vandring, ta gärna en titt på våra erbjudanden. 

Om oss

Sedan 1997 driver Bruno Spett och Birgit Homburg en liten huskyfarm med 45 polarhundar i Merasjärvi.  Byn ligger i Kiruna Kommun, 90km öster om Kiruna stad. Här bor ett fåtal människor året om.  Birgit kommer ursprungligen från Tyskland. Kärleken till djur och natur har fått henne att stanna i Lappland för gott. Bruno är född och uppvuxen i Merasjärvi och har tagit över föräldrargården.

Fram till 70 talet bestod den huvudsakliga sysselsättningen i byn av jord- och skogbruk. Idag fyller slädar och snöskotrar gårdens gamla lador. Det var en gemensam dröm att starta en huskyfarm under 90talet när arbetslösheten dominerade omgivningen.  De första hundarna på farmen kom från närområdet, där en god hundhållning inte alltid var prioriterat.

Hundarna på gården  är av rasen Alaskan Husky. Denna ras älskar att dra släden under de kalla och är mycket sociala . Under sommaren föds nya nya valpkullar. Birgit och Bruno lägger mycket tid och vikt på en bra djurhållning. 2 hundar delar en hage och alla hundar har möjlighet att springa fritt under delar av dagen. Naturintresserade gäster får uppleva omväxlande aktiviteter när de bor på huskyfarmen och i vildmarksstugorna.

År 2017 utvidgades Huskykompaniets team. Carmen (29), född i Stuttgart, har arbetat som guide på gården i 5 år nu. Den faktiskt studerade företagspsykologen föredrar att stå på släden, men hon är lika glad att ta hand om alla två- och fyrbenta vänner på gården.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram