Vinter

Med slädhundar genom Lapplands vildmark, Semester på huskyfarmen, Dagstur eller flerdagarsturer- vi har något för alla smaker!

Här i nordligaste Lappland stannar vintern från november till mai. Mer än 6 månader per år landsskapet med sina skogar och sjöar täckt av is och snö. Med andra ord den perfekta förutsättningen för en lyckad vinterupplevelse.  

Under den kalla tiden erbjuder vi slädhundsturer där gästerna lär sig att köra ett eget hundspann. För att lyckas med det behövs ett aktivt samarbete mellan musher och  hundarna och en bra grundkondition.

Om så önskas kan 2 gäster delar på ett hundspann . Medan en person kör spannet kan den andra  lutar sig tillbaka och njuta av det vackra vinterlandskapet. 

Om ni är intresserade av den samiska kulturen och dess historia kann vi ordna ett besök hos en samisk familj som gärna berättar mer om sig själv. Ett besök vid Ishotellet i Jukkasjärvi passar också mycket bra in i våra program.  Alla våra programm är anpassade till människor som aktivt vill uppleva Lappland.

När vi är ute på längre hundspannsturer sker övernattningarna  i vår vildmarkscamp där upp till 8 gäster kan sova eller i en lavvu med kamin där max. 4 personer hittar en sovplats. Våra vinterprogram kann bokas årligen mellan januari och april.

För en kortare hundspannstur  kann ni alltid kontakta oss även med kort varsel.  Vi har dagligen turer och  ni kan  välja mellan kaffe- eller lunchturer. 

Alla våra program lämpar sig för såväl nybörjare  såsom gäster med tidigare erfarenhet. Hos oss kan även barn från 13 års ålder provar på att köra ett eget hundpann. ( Föräldrarnas tillstånd behövs).

Inför varje avgång går vi igenom alla säkerhetsbestämmelser och en detaljerat introduktion så att turen ska kännas så tryggt som möjligt  för både våra gäster och hundarna.

Vid övernattningsturer finns alltid en snöskoter eller en 2. Tourguide med.

Boende

På vår huskyfarm finns det för alla något att uppleva. Ett nytt Highlight är våra nya vildmarksstugor. Mysiga sovstugor  med kamin och äkta vildmarkskänsla.

Trapper och Tarzan  – våra charmiga vildmarksstugor.

Välkommen till er egna lilla vildmarksäventyr i skogen vid sidan om vår huskyfarm.

Stugorna förfogar över an liten kamin, 2 sängar. Elektriciteten  är den enda moderna lyx.  Bastun ersätter badrum och dusch dvs. här kann ni bada traditionell bastu och i anslutning tvätta er på gammaldags vis.  Ett utedass finns i omedelbar närhet till sovstugorna.

Er „aktiva semester“ börjar redan vid eldningen i stugan och i bastun. Mitt på gården finns en liten gäststuga där man kann gemensamt tillbringa kvällstiden.

Vår gästhus

Upp till 6 gäster kann bo i vår gemütliga gästhus på farmen. 2 sovrum finns. Dessutom toalett, dusch och ett fulltutrustat kök. Sängkläder och handdukar ingår.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram